Baykar’dan Dev Hamle!
Baykar, Fas’a Fabrika Kuruyor. Türk savunma sanayii devi Baykar, küresel genişleme stratejisine bir yenisini daha ekleyerek Bölgesel iş birliğini güçlendirmek üzere Fas’ta insansız hava aracı üretim tesisi kurmaya hazırlanıyor. Fransız Le Desk gazetesinin haberine göre, Baykar ve Fas hükümeti arasında yapılan görüşmeler sonucunda yeni bir üretim ve bakım tesisinin inşası için anlaşmaya varıldı.
Fas, 2021 yılından bu yana Bayraktar TB2 SİHA’larını aktif olarak kullanıyor ve kısa süre önce AKINCI TİHA siparişi vererek Baykar’a olan güvenini pekiştirdi. Şimdi ise bu iş birliği, Fas topraklarında kurulacak üretim tesisiyle bir üst seviyeye taşınıyor.
Yeni tesiste SİHA ve TİHA üretimi, Bakım-onarım faaliyetleri, Kamikaze drone ve KEMANKEŞ seyir füzesi üretimi yapılacak. Teslimat süreleri kısalacak ve Fas Kraliyet Hava Kuvvetleri’ne hızlı destek sağlanacak. Ayrıca bu proje ile Afrika ve Orta Doğu pazarına daha güçlü bir giriş yapılması da planlanıyor.