Makineleri 5 kat ucuza üretip ithalatı durdurdu

KAHRAMANMARAŞ’ta, makine mühendisi Mehmet Fındık, metal mutfak eşyası sektöründe kullanılan taban torna ve punta kaynak makinelerini yerli olarak üretip sektörün ünlü markalarına satmaya başladı. 145 bin Euro’ya ithal edilen makineleri yaklaşık 5 kat daha ucuza üretiyor.

2009’da 45 metrekarelik bir iş yerinde metal mutfak eşyası sektöründe otomasyon ve yazılım işi yapmaya başladı. Aradan geçen zamanda sektörde kullanılan makinelerin yüksek fiyatlardan yurt dışından ithal edilmesi dikkatini çeken Fındık, makine üretimine yöneldi ve 2011’de metal mutfak eşyalarının üretiminde kullanılan taban torna ve punta kaynak makinelerini üreterek firmalara yerli ürün alternatifi sundu.

45 metrekarelik dükkanla girdiği iş dünyasında kendi şirketini kurup 2 bin metrekare kapalı alanda yerli üretim yapmaya başlayan Mehmet Fındık, makineleri de uygun fiyata üretmeye başladı. Başta İtalya olmak üzere Avrupa ülkelerinden ithal edilen makineleri şirketinde üretip firmalara 5 kat daha ucuza satan Fındık, kısa sürede müşteri sayısını artırdı.

Türkiye pazarında önemli bir yer edinen Mehmet Fındık, yönünü ihracata çevirdi ve ilk ürününü İran’a ihraç etti. Mehmet Fındık, İran’dan sonra ürettiği makineleri Rusya, Cezayir, Ukrayna, Yemen ve Mısır’a ihraç etmeye başlayıp, İtalya ile Polonya’da da ofisler açtı.