DÜNYANIN EN BÜYÜK OTOMOTİL ATEŞLEME BOBİNİ FABRİKASI: ELDOR

Eldor, 1972 yılında İtalya’da, 1998’de Türkiye’de faaliyete geçti. Türkiye’de 5 fabrikası bulunan Eldor Elektronik firmasının, otomotiv sektöründe dünyanın en büyük ateşleme bobini sistemleri üreten fabrikası İzmir’de faaliyet gösteriyor. Ürünlerinin yüzde 100’ünü ihraç eden fabrika çalışanlarının yüzde 75’i kadınlardan oluşuyor.
Ege Serbest Bölgesi’nde (ESBAŞ) 1998 yılından bu yana faaliyet gösteren ve dünyanın önde gelen otomobil firmalarının benzinli araçları için ateşleme bobini üreten İtalyan elektronik devi ELDOR, dünya pazarının yüzde 26’sını Avrupa pazarının yüzde 62’sini elinde tutuyor. Geçen sene otomotiv sektörü için 200 milyon euroluk ateşleme bobini ihracatı gerçekleştiren ELDOR, üretiminin yüzde 100’ünü ihraç ediyor.
Türk mühendisleri tarafından geliştirilen ateşleme bobinleri dünyanın en büyük markalarında Avrupa’da aklınıza gelebilecek Porsche’sinden BMW’sine kadar her türlü otomobilde kullanılıyor.